Starship drones - pakketten leveren met verrijdbare drones

Amazon is bezig met het vervoeren van pakketten via "aerial" drones: Drones die pakketten vervoeren via de lucht. Een super tof concept wat in de toekomst echt wel het verschil kan maken. Helaas is er nog geen duidelijkheid over wetgeving en blijft dit nog in de kinderschoenen / conceptfase.

Starship technologies is een bedrijf dat verrijdbare drones maakt die zelfsturend hun bestelling kunnen bereiken. Niet overgeleverd aan onbekende wetgeving, is dit concept natuurlijk veel sneller massaal in te voeren.

De drones zijn bedacht door medeoprichters van Skype en hebben als doel om snel te kunnen leveren in dichtbevolkte gebieden. Just eat heeft al een test uitgevoerd waarbij een busje 6 van dit soort drones vervoert. Het busje stopt aan de rand van een woonwijk en de 6 drones rijden dan allemaal met de maaltijd naar de verschillende bestellingen per wijk. Zo kan er meer efficiënt en sneller geleverd worden. Mercedes heeft ook al een samenwerkingsovereenkomst met Starship. Zij gaan busjes ontwikkelen die als "moederschip" fungeren voor de Drones, zoals eerder beschreven in het concept van Just Eat. Kijk maar eens naar de 2 onderstaande filmpjes: