Amazon Dash Buttons

Weer een heel gaaf nieuw marketingconcept: Amazon Dash Buttons.

Stel: je wilt je was draaien maar ziet dat je jouw laatste beetje wasmiddel dient te gebruiken. Je schrijft op je boodschappenlijstje dat je onder andere wasmiddel nodig hebt (die lekkere 5 liter verpkaking, want hey, die zijn relatief een stuk goedkoper), gaat later naar de Albert Heijn en sjouwt die zware tas naar binnen.

Volgens Amazon hoeft dat niet meer. Sinds een jaar in Amerika en nu dus binnenkort ook in Groot Brittannië (ik voorspel over een tijdje ook in Duitsland) heb je de Amazon Dash Buttons

Een Dash Button kost je $4,99, maar je krijgt dan ook meteen een tegoed op je account van $4,99 om goederen te kunnen kopen, technisch gezien dus "gratis". Je plakt zo'n button op bijvoorbeeld je wasmachine en als je de situatie van het op rakende wasmiddel in alinea 1 dreigt mee te maken, druk je op de dash-button en wordt er automatisch een bestelling geplaatst van jouw favoriete wasmiddel bij Amazon. Dezelfde dag of de volgende dag heb jij je wasmiddelen weer binnen. Zo ook voor koffie, luchtverfrisser en zelfs condooms!

Amazon Dash Button overzicht